Een 2-daagse meeting in het mooie Noord-Brabant
Wij van goMICE verzorgen regelmatig (meerdaagse) meetings voor diverse opdrachtgevers. Dit keer doe ik verslag van een door ons georganiseerde 2-daagse meeting. Hier waren wij zelf ook weer persoonlijk aanwezig, om alles in goede banen te leiden.
De doelstelling van de meeting
Naast een goede en prettige meeting te organiseren, was het doel om de groep uit te dagen en hun grenzen te laten verleggen. Met die doelstelling zijn wij aan de slag gegaan.
De vaste projectmanager van deze opdrachtgever: Nadia had alles weer uitstekend van A tot Z geregeld. We vetrokken daarom zelfverzekerd naar de locatie, alles was onder controle. Dit keer hadden we gekozen voor een “groene“ locatie, maar wel van alle gemakken en techniek voorzien.
Al vroeg waren we ter plekke. Met onze contactpersoon ter plaatse hadden we snel alles doorgenomen en gecontroleerd. Denk hierbij aan de plenaire zaal, de techniek en de incheckprocedure.
De meeting in Noord-Brabant
De meeting verliep vlekkeloos. Ondertussen waren wij bezig om samen met onze vaste leverancier het geplande outdoor-cooking vorm te geven. Wanneer alles opgebouwd en uitgestald is buiten dan komen er vaak leuke reacties los van de deelnemers!
Al snel was het tijd voor de borrel en ook dit keer waren de deelnemers verrast over wat ze in de prachtige tuin aantroffen. Het was prachtig weer en dan is het een extra gaaf gezicht hoe we die outdoor-cooking vormgeven.
De cooking workshop werd in “oude-stijl” georganiseerd. Het koken zou boven open vuur in verschillende soorten pannen bereid worden. De opdracht was dat er veel interactie zou onstaan, waarbij ook de teamgeest versterkt zou worden. Dat is op deze manier goed gelukt, want samen koken verbindt immers altijd. Zo ook bij deze groep.
Outdoor-Cooking Workshop
De groep werd door ons verdeeld in kleinere groepjes, de schorten werden uitgedeeld en al heel snel was ieder groepje bezig om een deel van de gehele maaltijd voor te bereiden. Er moest een halve koe uitgebeend worden, waar een echte slager bij ondersteunde.
Er lag ook een hele zalm die geprepareerd moest worden. Echte koks zorgden voor de juiste ondersteuning bij de bereiding van alle gerechten. Voor sommigen was het even wennen, maar al snel had iedereen er zichtbaar plezier in.
Tegelijk aan tafel
De kunst is altijd dat alle groepjes tegelijkertijd klaar zijn en ook dat lukte wederom. Na ongeveer 1,5 uur koken was het tijd om plaats te nemen in de tuin en te genieten van alle overheerlijke, eerlijke gerechten. Unaniem was men over de kwaliteit: Heerlijk smaakvol vlees en vis, zoals het hoort te smaken!
Een lange zomeravond
Nog lang bleven de deelnemers buiten genieten om uiteindelijk toch maar naar bed te gaan. Even opladen was wel nodig, want in de ochtend stond een ultieme uitdaging op het programma: een Expeditie Robinson challenge!
De Expeditie Robinson Challenge
Na het ontbijt was het zover. Opnieuw werd de groep in kleinere groepjes verdeeld en moest men er echt aan geloven. Daar waar men de dag ervoor nog stoer dacht te zijn bij het uitbenen van een halve koe, deinsde men nu toch wel terug toen iedereen hoorde dat er ook meelwormen en sprinkhanen gegeten moesten worden, mits je als winnend team uit de strijd wilde komen!
Maar ook hierbij liet niemand zich kennen en het strijd gevoel laaide al snel weer op. Vele moeilijke opdrachten moesten weer uitgevoerd worden en men had er zichtbaar plezier bij. Sommigen moesten wel een aantal drempels over, maar al snel werden er grenzen verlegd!
Mooi om te zien hoe mensen kunnen veranderen van terughoudend tot zeer fanatiek. Leiders zie je opstaan en daarmee kregen ze uiteindelijk hun gehele groep fanatiek.
Uiteindelijk kregen wij diverse complimenten voor de organisatie en kunnen wij tevreden terug kijken op een geslaagde 2-daagse meeting in Noord-Brabant.
Een korte video impressie van de Outdoor-Cooking Workshop hieronder: